Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Sørger for varige arbeidsplasser

  Ole-Morten Mortensen, Stian Elstad, Rigmor Angler og Per-Arild Konradsen i First Scandinavia Partner. Tom Melby
  Ole-Morten Mortensen, Stian Elstad, Rigmor Angler og Per-Arild Konradsen i First Scandinavia Partner.Tom Melby

  40 norske skoler har skaffet seg et Newton-rom for praktisk realfagsundervisning. Nå skal First Scandinavia Partner selge et fleksibelt rom til utlandet.

  Et Newton-rom er en unik læringsarena for barn og unge i skoletiden. Gjennom aktiviteter og eksperimenter i naturfag, matematikk og teknologi, oppnår elevene kunnskap og mestring i et annerledes miljø.

  Innovasjon med mobil enhet

  Per i dag finnes 40 permanente Newton-rom i Norge. Nå er First Scandinavia Partner i en prosjekteringsfase med et mobilt rom for det internasjonale markedet. Rommet er 70 kvadratmeter stort og settes sammen av to konteinere.

  – De ekspanderende konteinere vil være fleksible slik at det kan tilbys en variasjon i undervisningsopplegg og tema. Selvfølgelig får vi ikke plass til alt vi har i de permanente rommene, men modulene skal tilby laboratorieutstyr, arbeidsstasjoner og et lite auditorium. Vi planlegger alt fra innredning med inventar til tekniske løsninger, sier Stian Elstad, daglig leder i First Scandinavia Partner.

  Arbeid i hjemkommunen

  Prosjektet har fått støtte fra DA Utviklingsprogram Bodø, en ordning som forvaltes av Nordland fylkeskommune i samarbeid med Innovasjon Norge. Midlene er en del av arbeidet med å realisere nye varige kompetansearbeidsplasser i Bodø-regionen.

  - Støtten var utslagsgivende for å iverksette prosjektet denne høsten. En mobil læringsarena med slike funksjoner og verktøy er aldri gjort før, så det ligger mye utviklingsarbeid bak de første enhetene som produseres. Støtten bidrar både til konseptutviklingen, produksjon og testing, og gjør det mulig for å oss å levere fra våren 2019, forklarer Elstad.

  Selskapet ser på forretningsmodellen og driftskonsepter, for eksempel når det gjelder vedlikehold, som gir arbeidsoppgaver for miljøet i Bodø.

  Oppstart i Europa

  Newton-rommene i Norge er lokalt eid av kommunene og/eller fylkeskommunene. Ambisjonen med Newton er å tilpasse konseptet til å passe undervisningssystemet i alle land.

  De første mobile modulene skal produseres i januar 2019, og testes ut i Nederland, Tyskland og Polen. First Scandinavia Partner har allerede fått bestillinger fra disse landene.