Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Sider og sommerhonning til salgs

   Mats Ols
  Mats Ols

  Nordre Bergan Gård er en tradisjonsrik familiegård med en moderne tvist. Den nyskapende driften ga dem bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Vestfold dette året.

  Ekteparet Lund holder til på Nordre Bergan Gård utenfor Sandefjord. Gården har vært i familien siden 1935 og etter 15 år med drift ble gården utvidet med frukttrær. I 2012 startet de med en egen bigård med seks bikuber, og i dag har de tilsammen 20 bikuber og selger både Sommerhonning, Lynghonning og Gresskarhonning. 

  Sideri og gårdsbutikk

  Året etter startet det driftige paret med et eget gårdspresseri for produksjon av eplemost av egne epler, før de tre år senere startet planleggingen av eget sideri.

  Med støtte fra Innovasjon Norge, selger de nå også sin egen sider i gårdsbutikken. I gårdsbutikken selger paret også kortreiste varer fra lokale produsenter som fokuserer på kvalitet.

  Et produktivt par

  Butikken er også blitt et hyggelig møtested for kunder og forbrukere. Gården produserer også gresskar, og for sjuende gang i år arrangerte paret en egen gresskarfestival på Halloween med over 1500 besøkende.

  - Agnar og Anita har etablert en bedrift med betydelig omfang og god lønnsomhet. De har klart å videreforedle råvarene sine til spennende og gode produkter. De har også lykkes med å etablere en god profilering gjennom egen merkevare, og bidrar til formidling av landbrukets verdier ved å åpne gården for publikum, sier Anniken Fægri Damm-Larsen, regionsdirektør i Innovasjon Norge.

  - Å motta BU-prisen for landbruket var meget overraskende og selvfølgelig veldig gøy. Dette gir oss fornyet motivasjon til å strekke oss mot nye mål, sier gårbrukerne.