Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Sparer tid og penger på effektiv brønnplanlegging

  Eirik Lyngvi, Cathrine Eide, Nicholas Mowatt Larssen og Magnus Tvedt i Pro Well Plan. Pål Wagtskjold-Myran
  Eirik Lyngvi, Cathrine Eide, Nicholas Mowatt Larssen og Magnus Tvedt i Pro Well Plan.Pål Wagtskjold-Myran

  Pro Well Plan har utviklet programvare for å gjennomføre brønnplanlegging mer effektivt. Da kan ingeniørene spare tid, og oljeselskapene spare penger.

  Programvaren innhenter store mengder data, og ved bruk av maskinlæringsteknologi tar det bare minutter å få overført modeller og analyser, slik at alle erfaringer er tilgjengelig for planleggerne. Målet til Pro Well Plan er å redusere kostnadene knyttet til brønnplanlegging betydelig.

  Programvare som automatiserer brønnplanlegging

  Gründer Magnus Tvedt jobbet med brønnplanlegging i ti år før han bestemte seg for å finne mer ut av hvordan dette kunne gjøres mer effektivt. Han deltok på Innovasjon Norges kurs "Fra idé til marked" i Bergen og presenterte ideen sin. Ett godt råd var å gå ut og snakke med kundene sine.

  – Innovasjon Norge har vært uvurderlige for oss med kursing, nettverk og kapital. Vi ble fra starten av utfordret til å ringe kundene og stille åpne spørsmål for å lære om deres behov. Det lå ikke helt naturlig for noen av oss, og vi har brutt mange barrierer på veien. Nå har vi et svært godt forhold til Aker BP. De deler reelle problem med oss, og vi kan levere løsninger svært raskt, forteller Tvedt, som nå er administrerende direktør i eget selskap.

  Siden 2016 har han og fem ansatte utviklet planleggingsverktøyet i samarbeid med to store oljeselskap som opererer på norsk sokkel. I januar 2018 hadde de lanseringsfest i Nyskapningsparken hos Bergen Teknologioverføring (BTO). Her kunne kundene sjekke ut første versjon av programvaren.

  Digitalisering kan gi internasjonale muligheter

  Med Aker BP som første kunde og samarbeid gjennom en innovasjonsavtale med et annet stort internasjonalt oljeselskap, har selskapet etablert seg og er i vekstfasen. Internasjonale oljeselskap har de samme utfordringene, og Pro Well Plan er i dialog med potensielle kunder i utlandet. Digitalisering er et viktig verktøy for å håndtere skiftende konjunkturer og kostnadseffektivisering. Gründeren ser lyst på fremtiden.

  – Vi fortsetter å innovere på nye arbeidsprosesser og bruk av maskinlæringsteknologi. Vår programvare gjør det billigere og mer effektivt å bore etter olje, så dårlige tider betyr gode tider for oss. Vi ønsker å bli en ledestjerne for en bransje som har et stort teknologiskifte med roboter og dataanalyse nært forestående, oppsummerer Tvedt.