Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Validerte ny språkteknologi med Innovasjon Norges hjelp

   Sarah McDonald Gerhardsen
  Sarah McDonald Gerhardsen

  Capeesh er et intelligent språklæringsprogram som kan skreddersys mot alle typer bransjer, bedrifter og enkeltpersoners unike behov.

  Programvaren bruker maskinintelligens til å automatisk skape spillbasert språkopplæringsinnhold som skal styrke ordforråd, språkforståelse og uttale. Selskapet var blant deltakerne i Innovasjon Norges akseleratorprogram, TINC, i Silicon Valley høsten 2018.

  – Vi opplevde TINC som utfordrende, innsiktsfullt og fullt av muligheter, sier Ole Andreas Haley, produktsjef i Capeesh.

  En viktig tilrettelegger

  Programmet tilbyr en rekke arenaer for læring. Deltakerne får blant annet teste produktet mot relevante markeder og lære hvordan de skal hente finansiering og knytte til seg bidragsytere.

  – En-til-en mentormøtene har vært av stor betydning for Capeesh. Der fikk vi muligheten til å sette oss ned med vårt konkrete prosjekt og løse utfordringene vi hadde, sier Haley.

  Programmet hjelper også deltakerne med å reflektere over valgene de tar.

  – Vi har lært mye om innsalg, kommunikasjon og hvordan vi skal posisjonere oss for salg. I tillegg har vi fått anledning til å møte mange potensielle partnere og investorer som har generert flere nye leads, forteller han.

  Utviklingen fortsetter

  Etter TINC har Capeesh stengt sin tidlig-fase finansieringsrunde. Nå rekrutterer de studenter fra prosjektet Sosialt entreprenørskap ved NTNU, samtidig som de fokuserer på B2B-salg. De har også flyttet inn i nye kontorer i Trondheim og Oslo.

  Capeesh
  Trondheim