• EN
 • Logg inn
 • Frakter smittsomme pasienter med nytt transportsystem

   EpiGuard
  EpiGuard

  I løpet av tre år har med-tech-selskapet EpiGuard gått fra å være en liten start-up til å ta internasjonale markeder.

  Det Fredrikstad-baserte selskapet ble startet i 2015 av en gruppe leger fra Oslo Universitetssykehus. Sammen med Inven2, Eker Group og Hansen Protection, har EpiGuard utviklet EpiShuttle, et helt nytt medisinsk transportsystem for svært smittsomme pasienter.

  Beskytter omgivelsene og redder liv

  – Vi har basert oss på kompetansen til en rekke kliniske eksperter fra Oslo Universitetssykehus som har førstehåndserfaring i å tilby avansert behandling og transport av pasienter med svært smittsomme sykdommer, som Ebola, Fridtjof Heyerdahl, CEO.

  Innovasjon Norge har fulgt selskapet siden begynnelsen. De har bidratt med finansiell støtte og rådgivning, inkludert innovasjonskontrakt, bistand til søknad til EUs Horizon 2020, analyser av internasjonale markeder, partnersøk og oppfølging. Flere deler av organisasjonen har vært involvert, deriblant EU-teamet, Eksportsenteret, Oslo-kontoret og Madrid-kontoret.

  Doblet omsetningen

  I 2018 omsatte EpiGuard for 4,5 millioner kroner, en dobling fra året før. De har også mottatt 2,5 millioner Euro fra H2020. Pengene skal blant annet brukes på å få markedstilgang i Kina og å utvikle USA-markedet ytterligere. I tillegg skal midlene brukes på å utvikle en avansert renseløsning for EpiShuttle-systemet.