• EN
 • Logg inn
 • Bærekraftig luksus fra nord

  Elisabeth Benonisen, grunnlegger og administrerende direktør i Ebenonisen Studio sammen med Elin Sagbråten, direktør for Innovasjon Norge Seoul under Nordic Lifestyle Fair 2018. Innovasjon Norge
  Elisabeth Benonisen, grunnlegger og administrerende direktør i Ebenonisen Studio sammen med Elin Sagbråten, direktør for Innovasjon Norge Seoul under Nordic Lifestyle Fair 2018.Innovasjon Norge

  Den norske designeren bak Studio EBN lager håndlagde vesker av nordisk lakseskinn og andre materialer inspirert av den arktiske naturen. Med hjelp fra Innovasjon Norge er veskene nå lansert i Sør-Korea.

  Ebenonisen Studio ble grunnlagt i 2013 av den norske designeren Elisabeth Benonisen. Etter å ha jobbet med designeren Giles Deacon i London, reiste hun tilbake til hjembyen sin Bodø for å lage vesker.

  Hos bedriften står bærekraft i fokus. Veskene er produsert i nordisk lakseskinn. Skinnet er et biprodukt fra matindustrien, og produksjonen foregår hovedsakelig for hånd og med fornybar energi. De fokuserer på vesker som er tidløse og allsidige i stedet for å basere samlingene på trender som vil utløpe. Resultatet er "slow fashion" med substans og nærhet til natur og opprinnelse.

  Staser globalt med vesker i lakseskinn

  Nå staser det norske merket på det globale markedet og med hjelp av Innovasjon Norge er veskene nå lansert i Sør-Korea.

  Ideen om Sør-Korea startet i 2018 da Ebenonisen Studio ble invitert av Innovasjon Norge for å ha en pop-up-butikk under Nordic Lifestyle Fair 2018 på Hyundai Department Store i Pankyo. Benonisen, grunnleggeren av selskapet, deltok på arrangementet i Korea for å lytte til koreanske kunders tilbakemeldinger på veskene hennes.

  Salget under Nordic Lifestyle Fair gikk over all forventning og interessen for å satse i Sør-Korea var skapt. For å lansere merket på det koreanske motemarkedet, hadde den unge bedriften behov for å samarbeide med en koreansk partner som kunne håndtere import, distribusjon og oppbygging av salgsnettverket og markedsføringen av veskene på det Sør-Koreanske markedet.  

  Et lokalt partnerselskap

  Ebenonisen Studio og Innovasjon Norge i Seoul inngikk derfor en avtale om å finne et koreansk partnerselskap. Tre måneder senere lanserte det lokale partnerselskapet veskebedriften gjennom flere online kjøpesentre i Korea, inkludert "el Lotte", som er nettbutikken til Lotte Department Store, en av de Koreas største kjøpesentre.

  - Jeg kontaktet Innovasjon Norge i Seoul for assistanse i et partnersøk. Jeg ønsket å finne en partner for distribusjon av merket mitt i Sør-Korea, noe som ikke er en enkel oppgave for et lite, ukjent merke i et marked langt borte. Jeg ble veldig imponert av det iherdige arbeidet fra kontoret i Seoul. Arbeidet ble utført med stor oppriktighet og høy standard. Servicen fra Innovasjon Norge gjorde at jeg var i stand til å inngå en avtale med en partner som kunne presentere Studio EBN i Sør-Korea, forteller Benonisen.

  Benonisen har nettopp startet sin internasjonale satsing, og er i tillegg til Sør-Korea også representert i Belgia og Danmark. Så langt har det internasjonale salget vært tilfredsstillende, og bygges sakte men sikkert opp med fokus på synlighet og god merkevarebygging.