• EN
 • Logg inn
 • Bevaring av digital hukommelse på film

   Piql
  Piql

  Drammensbaserte Piql tilbyr ultrasikker, langtidsdatalagring på film, hvor data verken kan hackes, manipuleres eller slettes. Innovasjon Norges har hjulpet selskapet inn på det attraktive indiske markedet.

  - Vi har med stor suksess engasjert oss med Innovasjon Norge i Delhi for lanseringen av piqlReader i India. Støtten deres har vært veldig proaktiv og profesjonell fra første henvendelse til planlegging av prosjektet, invitasjoner, og oppfølging og gjennomføring av selve arrangementet, sier Rune Bjerkestrand, Managing Director, Piql Norway.

  Piql har utviklet en unik teknologi for lagring av digitale data, der en spesiell filmtype lar digital informasjon bevares analogt for fremtidige generasjoner i flere hundre år. Løsningen er etterspurt internasjonalt, og i dag er den norske tjenesten er tilgjengelig i 26 land inkludert India.

  I tillegg til å stadig erobre nye markeder, vant Piql nylig DOGAs designpris for designet og funksjonaliteten til piqlReader. Europa har også latt seg imponere av den norske løsningen, og i fjor fikk selskapet støtte for å videreutvikle løsningen av EU-programmene Horisont 2020 og Fast Track to Innovation.

  Lagrer dyrbare data i frølageret i Svalbard

  Piql tilbyr lagring av de mest dyrebare dataene i et hvelv i det gamle frølageret på Svalbard. Hvelvet, som Piql har kalt Arctic World Archive, er i stadig vekst og samlingen av global hukommelse øker for hvert år. Arkivet sikrer beskyttelse av de mest sensitive og uerstattelige dataene for fremtidige generasjoner. Hvelvet rommer allerede nasjonale skatter som digital versjon av "Skrik" av Edvard Munch, gamle manuskripter fra Vatikanbiblioteket, arkiver fra flere nasjoner inkludert Nasjonalarkivene i Mexico og Brasil, informasjon fra Brasils fotballforbund, samt de mest betydningsfulle åpne kildekodene lagret hos Github.

  - India er en nasjon med rik historie og kulturarv som bør tas vare på og beskyttes til fordel for fremtidige generasjoner. I tillegg har de store samlinger av papir og analoge arkiver, som gir en stor mulighet for digital transformasjon og skape sikker tilgang til informasjonen - noe Piql også kan hjelpe med. Jeg ser frem til å støtte Piql India med deres nye kunder og ønsker velkommen til flere deponeringer fra India i Arctic World Archive, avslutter Bjerkestrand.