• EN
 • Logg inn
 • Fra Ski til Sidoarjo for å avle fisk på land

   Sterner
  Sterner

  Sterner utvikler vannrenseteknologi og oppdrettsanlegg på land som nå er på vei inn i flere markeder. Med hjelp fra Innovasjon Norge dro bedriften nylig i havn den største enkeltleveransen for selskapet, i Indonesia.

  I fjor høst signerte Sterner en avtale som skal sikre leveranse på et landbasert oppdrettsanlegg basert på RAS-teknologi til Java. Kontrakten er verdt 45 millioner dollar og er den største enkeltleveransen noensinne for Sterner.

  Nøkkelferdig landbasert oppdrettsanlegg

  Sterner skal nå igang med å levere nøkkelferdig landbasert oppdrettsanlegg til det børsnoterte indonesiske selskapet PT Pelayaran Tamarin Samudra TBK. Anlegget skal etableres på sørvestkysten av Java i provinsen Yogyakarta i Indonesia.

  Anlegget skal produsere porsjonsfisk av barramundi, samtidig som renseslam fra anlegget skal utnyttes av lokalt landbruk. Etter planen skal byggingen av anlegget skal komme i gang i løpet av første halvår 2020.

  - Vi har fått god støtte og veiledning av Innovasjon Norge i prosessen. Det har vært viktig for å lykkes, sier eksportsjef Kim David Lid hos Sterner.

   - Indonesia er allerede verdens nest største oppdrettsnasjon i volum, men har enda til gode å få skikkelig sving på det industrialiserte fiskeoppdrettet. Denne type landbasert anlegg kan være nøkkelen til å knekke koden for Indonesia. Her har norske selskaper gode muligheter til å bidra i utviklingen, sier Fredrik Abdelmaguid, avdelingsdirektør i Innovasjon Norge i Jakarta.

  Kan være starten på noe større

  Innovasjon Norge har bidratt med å åpne dører i markedet og introdusere selskapet til viktige beslutningstakere i næringen lokalt.

  - Innovasjon Norge har vært veldig viktige for å komme i kontakt med de rette myndighetspersonene og skape støtte blant beslutningstakerne i Indonesia. Dette prosjektet har allerede ledet til mulige andre prosjekter i Indonesia og kan være starten på en større satsing i Indonesia, sier Gisle Larsen, representant for Asia i Sterner.