• EN
 • Logg inn
 • Gjør ultralyd tilgjengelig for flere

   Biim Ultrasound
  Biim Ultrasound

  Helse- og velferdssektoren er i stor utvikling og dette gir gode muligheter for norske bedrifter innen områder som e-helse og medisinsk teknologi. Gründerbedriften EyeLife AS, nå Biim Ultrasound AS, ble startet i 2013. Selskapet har som mål å gjøre ultralyd mer tilgjengelig ved økt brukervennlighet og lavere pris.

  Ultralyd brukes innen medisin for å visualisere anatomi. Markedet for ultralyd er i vekst, men har generelt vært dyrt og utilgjengelig for mange potensielle brukergrupper. Biim Ultrasound utvikler en trådløs ultralyd-probe basert på mekanisk skanning med ultralydbildet på en touchscreen enhet. Dette gir lavere kostnad enn eksisterende teknologi. I tillegg vil produktene få høy bildekvalitet, være trådløse og enklere å bruke. Med deres innovative tilnærming kan Biim Ultrasound utvide markedet. Eksempler på nye brukere kan være ambulansepersonell, personell innen eldreomsorg, fysioterapeuter, allmennpraktiserende leger og sykepleiere.

  Biim Ultrasound har knyttet til seg fagfolk fra Norge, Finland og USA, og det første ultralydproduktet vil komme i salg i 2017. Nå jobber de med å sette opp en produksjonsenhet i Narvik. Selskapet satser internasjonalt fra første stund, med hovedkontor i Narvik og datterselskaper i Finland og USA.

  Innovasjon Norge har fulgt selskapet fra start, og har bidratt med flere tjenester som lån, tilskudd og rådgivning.