• EN
 • Logg inn
 • To års satsing i Russland ga gode resultater

   Trym Ivar Bergsmo
  Trym Ivar Bergsmo

  Fram til 2014 hadde ikke Harstad Mekaniske Verksted (Hamek) fokusert på det russiske markedet. I perioden 2014-2016 valgte de å ta sjansen og ble deltagere i prosjekter i Russland støttet av Innovasjon Norge, sammen med flere andre norske selskaper.

  Målet var å bygge kommersielle relasjoner mellom norske og russiske maritime næringsaktører. 
  Hamek la ned en betydelig innsats i prosjektet og innen utgangen av 2016 hadde selskapet tegnet 22 vedlikeholds- og modifikasjonskontrakter med russiske redere. Ett av fartøyene var den 105 meter lange tråleren «Kapitan Nazin».  I tillegg har Hameks Russlandskontrakter ført til lokale underleveranser og ringvirkninger for annen industri.

  Sammen med 15 andre norske bedrifter deltar Hamek nå i et nytt toårig prosjekt støttet av Innovasjon Norge, der formålet er ytterlige kommersialisering og nye kontrakter. 

  Hameks suksess i det russiske markedet representerer et usedvanlig godt resultat fra prosjektarbeidet, der man har oppnådd en svært god synergi mellom Innovasjon Norges bistand, god prosjektledelse fra Transportutvikling AS, og viktigst av alt; en svært engasjert og profesjonell bedriftsledelse. 

  Harstad Mekaniske Verksted AS
  Harstad