• EN
 • Logg inn
 • Først i verden med automatisk snikefanger

   Jorgen Christophersen Knudsen
  Jorgen Christophersen Knudsen

  Som første selskap i verden bruker Jarbtech videoteknologi og avanserte detekteringsalgoritmer for å identifisere og stoppe snikerne. Folk som sniker på metroen er et globalt problem, og medfører tapte inntekter på flere hundre milliarder kroner årlig.

  I dag brukes store personalressurser for å finne snikere i mengden, og det knyttes høy grad av tilfeldighet til hvem som blir oppdaget og hvem som går uoppdaget gjennom. Et helautomatisk system som i stor grad eliminerer tilfeldighetselementet vil ha en preventiv effekt. Betalende reisende vil føle seg rettferdiggjort, og oppleve at snikere i større grad blir tatt. I tillegg slipper man unødig billettkontroll, som er både en kostbar og irriterende faktor.

  Siden Jarbtech fikk investorer med på laget i august 2015 har det gått fort for selskapet. I 2016 har produktet blitt testet hos Dehli Metro Rail Corporation Ltd i India, og verifisert at systemet lar seg bruke av lokalt ansatte til å detektere snikere, med hele 60 % reduksjon i testperioden. Strategien for selskapet nå er å få på plass første kontrakt som da blir en viktig referanse for å vokse ytterligere. Med flere hundre metroselskap i verden ligger det et stort vekstpotensiale i dette nye markedet.