• EN
 • Logg inn
 • Fra etablering til internasjonal pallplass i ølbrygging

   Eivind Senneset
  Eivind Senneset

  I 2009 grunnla hjemmebrygger og lektor i biologi, Espen Lothe, Kinn Bryggeri som i dag er et av de ledende handverksbryggeriene i Norge med 13 ansatte. Bryggeriet har vunnet både hjertene og smakssansene til Norges befolkning med øl basert på gamle produksjonsteknikker, og har i dag mer enn 20 faste produkter samt sesongproduker å by på.

  Selv om øl er i hovedfokus, har Kinn utviklet produkter med tanke på mat og øl i kombinasjon, og har på den måten vært med å utvikle trenden hvor øl stadig blir mer populært som drikke til mat. Videre er det interessant at de i 2016 gjeninntok lokalet hvor det hele startet, der de nå har en produksjonslab hvor de prøver ut nye oppskrifter, teknikker og råvarer i tillegg til fatlagring på eiketønner.

  I dag er Kinn et av de fremste handverksbryggeriene i Norge, og Vinmonopolet er deres største kunde. De har etablert seg som en sterk merkevare gjennom fokus på historie, produkt og design.

  Dette er et prosjekt hvor Innovasjon Norge har vært med fra etablering gjennom etableringstilskudd og mentorstøtte i Norge. I siste fase har Innovasjon Norge vært en viktig bidragsyter for selskapets vekst internasjonalt både gjennom internasjonaliseringstilskudd og bistand fra vårt kontor i Stockholm, som har koordinert arbeidet på tvers av markedene. Kinn Bryggeri har således allerede markert seg i Europa, hvor de i 2016 deltok på sin første internasjonale konkurranse Barcelona Beer Challenge, og tok hjem både gull og bronse.