• EN
 • Logg inn
 • Norske kreative selskaper attraktive i Finland

   Tom Hansen
  Tom Hansen

  I 2016 gjorde Innovasjon Norge to store fremstøt for å vise fram norske gründermiljøer og vekstselskaper i Finland. I september ble det arrangert en næringsdelegasjon, i tilknytning til kongeparets statsbesøk, der fire norske ministre deltok. Målet var å profilere norske selskaper og teknologi, utforske muligheter i det finske markedet og bygge nettverk.

  Finland seiler opp som et stadig mer attraktivt marked for norske selskaper – særlig blant norske selskaper med digitale løsninger. Flere har allerede etablert seg i landet, som i dag er særlig kjent for en gigantisk spillindustri. Til tross for et veletablert miljø er norske utviklere som representerer små, kreative selskaper attraktive for finnene.

  Nær 200 norskeide bedrifter er i dag etablert i Finland og den totale samhandelen med vår nabo i øst er på over 20 milliarder kroner. Av disse utgjør norsk vareeksport til Finland rundt syv milliarder kroner. Fastlandseksporten består i stor grad av brensel, halvfabrikat og fisk. Særlig er det innen helseteknologi, læringsteknologi og forsvarsindustri at Finland er en viktig framtidig samarbeidspartner for Norge.

  Innovasjon Norge bidro også til arrangementer for norske gründerselskaper og investorer i Helsinki i november, i forbindelse med startup-arrangementet Slush.

  Næringsdelegasjon til Finland
  Helsinki