• EN
 • Logg inn
 • Nutcracker Solutions AS: Ny gressmatte gjør at sportsarenaer kan tjene millioner på utleie

   Nutcracker Solutions
  Nutcracker Solutions

  Dagens sportsarenaer står tomme store deler av året uten verken aktivitet eller inntekt. Nutcracker Solutions AS har utviklet et baneskiftesystem som gjør det enkelt og kostnadseffektivt å fjerne gressmatten fra arenagulvet. Et idrettsstadion kan dermed enkelt ha konserter og andre arrangement på dager hvor den ikke brukes til sport.

  En stor sportsarena kan generere inntekter på mer enn 1,5 millioner euro på en enkelt konsert. Ulempen er at arrangementet ofte resulterer i en ødelagt gressmatte, og at det krever tre-fire «hvileuker» før kvaliteten på matten er god nok igjen for kamper som skal spilles på toppnivå. De færreste sportsligaer har så lange pauseperioder i sesongoppsettet.

  Nutcracker Solutions AS har sammen med Bosch Rexroth, Sapa Profiler og STRI (Sports Turf Research Institute) utviklet en gressmatte som monteres i moduler på et arenagulv. Systemet kan leveres automatisert, noe som gjør at modulene lett kan fjernes før et annet arrangement, og redusere riggingstiden fra uker til timer. Mens konsertene gjennomføres lagres gressmattene i spesialbygde veksthus som både bevarer og forbedrer kvaliteten på gresset.

  Nutcracker Solutions sine samarbeidspartnere, Sapa Profiler, STRI og Bosch Rexroth, er globale markedsledere innen sin industri, noe som også var avgjørende da Innovasjon Norge valgte å støtte bedriften. Bosch Rexroth er pilotkunde og ansvarlig for videre salg av produktet, og første reelle kunde forventes i løpet av 2017.