• EN
 • Logg inn
 • Presser rundballer i Kina

   Orkel
  Orkel

  Orkel er lokalisert i Fannrem i Sør-Trøndelag, og er et verdenskjent merke for rundballepresser og transportutstyr. De er representert i over 50 land. Orkels produkter er hovedsakelig brukt i jordbruk, transport og avfallshåndtering.

  Orkel gikk inn i det kinesiske markedet for tre år siden. I Kina har det inntil nylig vært vanlig med lagring av fôr i siloer, mens trenden rundt om i verden er å lagre det i baller. Med IN Kinas hjelp har Orkel bragt innovasjon til den kinesiske landbruksindustrien, der nå flere og flere blir nysgjerrige på den nye teknikken.

  I 2016 eksporterte Orkel maskiner til Kina til en verdi av rundt 16 millioner kroner, og tallene er ventet å doble seg i 2017. Kina har dermed blitt et av Orkels viktigste markeder.

  I tillegg til eksport til Kina har selskapet også inngått et samarbeid med en kinesisk partner for å produsere mindre rundballepresser i Kina. Dette er del av et prosjekt som er støttet av myndighetene i Shanghai for å handtere kornavfall og unngå luftforurensning.

  IN Kina har bidratt med rådgivning av forskjellig art: markedsundersøkelser, partnersøk, evaluering av partnere og markedsstrategi, i tillegg til et internasjonalt mentorprogram.

  Orkel er svært fornøyd med IN Kina, og vil fortsette å motta rådgivningstjenester for sin Kina- markedsstrategi.

  Orkel
  Fannrem