• EN
 • Logg inn
 • Fiskevaksine i Vietnam

   Pharmaq
  Pharmaq

  Langvarig samarbeid gir bedriftsvekst og styrker vietnamesisk fiskeproduksjon.

  PHARMAQ startet opp i Vietnam i 2007, og har vært støttet av Innovasjon Norge helt siden etableringen. I april 2013 fikk de tillatelse til å selge sin 1. generasjons fiskevaksine for Pangasius, som er en type malle, Panga1. Dette var da den første fiskevaksinen i Vietnam noensinne, og den første vaksinen for pangasius globalt. 

  Pharmaq har nå lyktes i arbeidet med å få godkjent 2. generasjons vaksine for Pangasius, Panga2, hos det vietnamesiske landbruksdepartementet. 

  Dette er et stort fremskritt, både for PHARMAQ og for vietnamesisk akvakultur. Vietnam er verdens største produsent av Pangasius, og dette er en viktig eksportvare for landet. PHARMAQs vaksine er et skritt på veien mot redusert bruk av antibiotika i Vietnam, og det er norsk teknologi som leder an. 

  Utstrakt myndighetskontakt har vært nødvendig for å komme så langt som man har kommet nå, og Innovasjon Norge har hjulpet Pharmaq med dette både under etablering og drift. 
  Innovasjon Norge har jobbet med Pharmaq over mange år, og de har mottatt en rekke rådgivnings- og finansieringtjenester. Dette har gitt resultater.

  Pharmaq startet i 2004 som en utløper fra Alphama, som ønsket å selge ut fiskehelse-aktivitetene. Med støtte fra Innovasjon Norge og lokal bank, har selskapet nå bygget seg opp til en solid aktør på Fiskehelse, og er nå en del av det internasjonale konsernet Zoetis.

  I dag har selskapet rundt 180 ansatte i Norge, og ca 223 totalt på verdensbasis. Selskapet omsatte i 2015 for 670 MNOK, ca halvparten av dette er eksport. Selskapet selger ferdigvare, og eier hele verdikjeden.

  PHARMAQ jobber nå videre med kommersiell utrulling av sitt vaksineprogram i Vietnam, og videre ekspansjon i Asia.

  Pharmaq AS
  Overhalla