• EN
 • Logg inn
 • Effektiv logistikkvirksomhet i Arktis

   Pole Position
  Pole Position

  God og velfungerende logistikk er avgjørende for utviklingen av næring på Svalbard, og Pole Position Logistics har rukket å gjøre seg til en viktig partner for en mer effektiv logistikkvirksomhet i Arktis.

  Pole Position ble etablert i 2005, og bygger sin kompetanse på mange års erfaring med skipsagentvirksomhet i Arktis. Selskapet ble startet av Lasse Stener Hansen og Terje Aunevik. Med et økende antall skipsanløp på Svalbard så de raskt et behov og potensiale for komplette logistikktjenester.

  Nå operer ikke selskapet bare innenfor turisme, men utfører handlingstjenester for Avinor, havnetjenester for Longyearbyen havn, skipsagenturtjenester og komplette logistikktjenester på sjø, i fly og bil. De er også logistikkpartner for den russiske aktiviteten på Barneobasen på 89 grader nord, og etter 11 års drift på Svalbard har selskapet nå tatt enda et steg videre og etablert seg i Narvik for å være sterkere tilknyttet viktige knutepunkt på fastlandet.

  Fokuset mot Arktis øker, og den nye aktiviteten genererer et økt logistikkbehov og ikke minst etterspørsel etter lokal kjennskap til arktiske forhold. Dette var avgjørende da Innovasjon Norge vurderte å gi støtte til bedriften.

  Pole Position utvikler nå en ny programvare som vil sikre en digital totalløsning for kunden, og som utfordrer en del av prinsippene i bransjen. Målet er å skape et verktøy som optimaliserer og koordinerer alle fraktvolumene til og fra Svalbard. På den måten utnyttes kapasiteten bedre, og kundene får løpende informasjon underveis uavhengig av hvilke transportører eller transportmidler som benyttes.