• EN
 • Logg inn
 • Naturprodukt fra arktiske mattradisjoner

   Rein Styrke AS
  Rein Styrke AS

  Bærekraftig utnyttelse av viddas naturressurser er forretningsideen til Finnmarks-bedriften Rein Styrke AS. I dag produserer selskapet kosttilskuddet Áhppi Rein Lever, midt på Finnmarksvidda i Guovdageaidnu- Kautokeino.

  Næringsmessig kvalitet og kontroll på produksjonsprosessen er viktig for Rein Styrke AS. Det gjøres en nøye utvelgelse av rein og tas hensyn til sesongvariasjon. Lever fra hver produksjon sendes til grundig analyse, før den tørkes og kapsles det om til et næringsrikt kosttilskudd.

  Analyser av reinlever viser at det er en god kilde til proteiner, B-vitaminer, A-vitaminer og jern. Nivå av miljøgifter er godt innenfor gjeldende godkjente nivåer, og reinlever inneholder faktisk høyest næringsinnhold av alle typer lever fra dyr som den er blitt sammenlignet med.

  I tillegg til en bærekraftig utnyttelse av naturressursene har Rein Styrke AS også opprettet fondet Arctic Food Foundation, dit én prosent av omsetningen fra produktene går. Deres håp er å videreføre forfedrenes matkultur til den oppvoksende generasjon i nordområdene – noe som vil være verdifullt for urfolk verden over.

  Selskapet har i dag tre ansatte. Omsetning skjer i stor grad gjennom abonnementsalg i Norge og målet er en markedsandel på nærmere to prosent i det norske kosttilskuddsmarkedet.

  Rein Styrke AS
  Kautokeino