• EN
 • Logg inn
 • Lydmiksetjenester for den globale filmbransjen

   Smallville AS
  Smallville AS

  Magnus Beite og Stein Berge Svendsen er internasjonalt anerkjente filmkomponister med egne bedrifter. De bestemte seg for å legge hodene sammen og starte en toppmoderne lydmiksekino i Lillehammer som åpnet i sommeren 2016.

  Lillehammer miksekino er et sted som dekker et behov som det i liten grad finnes løsning på i Norden i dag. Norske filmprodusenter har lenge måttet dra til utlandet for å mikse sin film i Dolby Atmos, den nyeste standarden innen kinolyd. Nå kan de ferdigstille sine filmer i Lillehammer Miksekino - Norges første og eneste miksekino med Dolby Atmos-sertifisering.

  Gründerne har over 25 års erfaring som filmkomponister og vet godt hva som skal til for å lykkes i filmbransjen. Med seg i prosjektet har de fått lyddesignerne Tormod Ringnes og Baard H. Ingebretsen, kjent fra filmer som Max Manus og Kon-Tiki. Smallville har tenkt internasjonalt fra start og vet at de konkurrerer med aktører i utlandet om kundene.

  Lillehammer har et betydelig filmmiljø gjennom Filmbanken og Den Norske Filmskolen, og de har allerede benyttet seg av tilbudet. Siden miksekinoen åpnet, har flere kinofilmer blitt mikset ferdig på Lillehammer miksekino, samt flere trailere og kortfilmer.

  Selskapet mottok etablerertilskudd som ble brukt for gjennomføre en grundig vurdering av markedet i forkant. Virksomheten har også mottatt både lån og tilskudd for å bygge ferdig lydmiksekinoen.

  Smallville AS
  Lillehammer