• EN
 • Logg inn
 • Forenkler arbeidshverdagen innen bygg- og anleggsbransjen

   SmartDok
  SmartDok

  Alta-bedriften SmartDok AS har utviklet et it-system som forenkler timeregistrering og ressurshåndtering innen bygg- og maskinentreprenører. Nå satser bedriften også internasjonalt. 

  SmartDok-løsningen gir kundene oversikt og enkel kontroll av timeforbruk, maskin- og vareforbruk, servicebehov, verktøy og annen dokumentasjon i form av bilder og sjekklister. Den store forenklingen i systemet er at det er web- og mobilbasert, og dermed uavhengig av fast data- eller kontorplass.

  SmartDok AS ble etablert under navnet Ascella AS i 2005 av gründer Bjørn Tore Hagberg. SmartDok var da en av tre dataløsninger som bedriften utviklet primært for bygg- og anleggsbransjen. Ti år etter etableringen ble hovedproduktet tydeliggjort ved at bedriften skiftet navn til SmartDok AS. Innovasjon Norges kontor i Stockholm ga råd og bistand da SmartDok i 2013 etablerte eget kontor i Sverige. Bedriften vurderer løpende også markedsmulighetene i flere andre land, blant annet Russland. Så langt har SmartDok over 1 200 bedrifter og 37 000 brukere på kundelisten. De siste fire årene har antallet ansatte vokst fra seks i 2012 til 22 ved utgangen av 2016. 

  Innovasjon Norge har fulgt og samarbeidet tett med SmartDok/Ascella helt siden etableringen i 2005: - Det etablerertilskuddet vi fikk i startfasen var helt essensielt og nødvendig for oss. Innovasjon Norge har også vært avgjørende for den utviklingen og veksten vi siden har hatt, sier Bjørn Tore Hagberg, som er CEO i SmartDok AS. SmartDok er fått en rekke priser: I 2015 ble SmartDok tildelt ”Entrepreneur of the Year Award” i Norge av det anerkjente European Business Awards. SmartDok AS (den gang Ascella) ble i 2012 kåret til årets «gasellebedrift» i Finnmark av Dagens Næringsliv, og har etter det årlig vært å finne på gasellelisten. I 2012 fikk bedriften Vekst i Nord-prisen, som deles ut til årets nordnorske vekstbedrift av Innovasjon Norge i samarbeid med avisa Nordlys.