• EN
 • Logg inn
 • Hans-Ove og Stine Kirkeby: Innovative bønder

  Det foregår mye svineri på Asak Søndre i Akershus, og grunnen er Raumartoppen purkering. Med utgangspunkt i gården er det etablert et nav som eies av Hans-Ove Kirkeby og Stine Kirkeby og inneholder 450 årspurker og 29 svineprodusenter. Det er også en betydelig drift av planteproduksjon og skogdrift, blant annet på såkornkontrakt for Felleskjøpet. Totalt sysselsetter ringen 108 årsverk, med en total produksjon på mer enn 30.000 slaktedyr.

  I tillegg til svin- og planteproduksjon har ekteparet Kirkeby de senere årene etablert en avdeling av klatreparken Høyt og Lavt på gården, i tillegg til moderne konferanselokaler i låven. Konferansekonseptet har fått navnet Smakfulle Rom - og tilbyr mindre og større møterom opp til 120 personer, 15 hotellrom, en rekke aktiviteter og ulike oppholdsrom tilpasset mindre grupper. Mat og drikke som serveres er kjøpt inn hos lokale bønder, og når dyr kjøpes inn utnyttes alt og ingenting går til spille. Stoltheten over råvarene som benyttes er viktig for eierne.

  Hans-Ove og Stine Kirkeby vant i 2016 Bygdeutviklingsprisen for Akershus, som hvert år deles ut av Innovasjon Norge. Denne gis til bedrifter- og næringer som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.

  Stine og Hans-Ove Kirkeby
  Sørum