• EN
  • Logg inn
  • Tingvollost AS

     Per Kvalvik
    Per Kvalvik

    Tingvollost er et familliedrevet gårdsmeieri som lager hvit- og blåmuggoster basert på kumelk fra egen gård. Fra etableringen i 2003 har de tatt verden med storm, og stadig vunnet nasjonale og internasjonale priser. Kronen på verket var dog da blåmuggosten Kraftkar ble kåret til verdens beste ost under World Cheese Awards i San Sebastian i 2016.

    Gårdsmeieriet ligger på Saghaug gard på Nordmøre, som kan dateres tilbake til 1303. I dag bor det fire generasjoner på gården, alle engasjert i osteproduksjonen. Nettopp dette personlige engasjementet blir sett på som et av bedriftens viktigste suksessfaktorer. Fra å være et enkeltpersonforetak har de nå vokst til 15 årsverk totalt, og produserer 22 tonn ost per år i fire ulike smaker.

    Innovasjon Norge har støttet Tingvollost fra etablering gjennom hjelp til finansiering av ny driftsbygning, etterfulgt av blant annet vekstfinansiering samt mentorstøtte og rådgivning.

    Tingvollost AS
    TORJULVÅGEN