• EN
 • Logg inn
 • Neste generasjon sykehussenger kommer fra Møre

  Administrerende direktør Kjell Are Furnes med helseminister Bent Høie og Norges ambassadør til Canada, Anne Kari H. Ovind. Ably Medical
  Administrerende direktør Kjell Are Furnes med helseminister Bent Høie og Norges ambassadør til Canada, Anne Kari H. Ovind.Ably Medical

  Det norske start-up selskapet tar sykehusmarkedet med storm i Canada, men vil ikke stoppe der. Fremtidige prosjekter innen helseteknologi utforskes og etter Canada venter USA og Europa.

  Ably-eventyret startet med fire gründere som ville revolusjonere sykehussengen slik vi kjenner den i dag. Ably Medical har oppfunnet en smart sykehusseng som kan hente ut vitale mål som vekt, puls og respirasjon uten ledninger. Den har innebygde sensorer som ved hjelp av maskinlæring og kunstig intelligens lærer seg å kjenne pasienten, og bruker dataen til å predikere og forhindre fall og liggesår. Utviklerne har benyttet ryggrader som modell for å gjenskape og forsterke naturlige bevegelser, noe som forbedrer pasientens mobilitet og selvstendighet.

  Enormt markedspotensial

  Markedspotensialet er enormt. Sykehus skifter ut sengene sine rundt hvert tiende år, og bare i Asia vil det være et estimert behov for 180 millioner nye sykehussenger de neste ti årene. I tillegg vil pleiehjem være et viktig marked, spesielt med tanke på den kommende eldrebølgen.

  Bedriften har vokst enormt de siste to årene, og har gått fra fire til elleve medarbeidere med kontor i Oslo, Ålesund og Toronto. Etter Canada står USA og Europa for tur.

  – Innovasjon Norge har vært svært viktig for Ably Medical. Arbeidet og nettverket mot Canada har vært utløsende for å jobbe globalt sammen med våre norske partnere. Vi har fått konkrete muligheter til å utvikle vårt produkt og skape et godt samarbeid i Canada. Innovasjon Norge har hatt en avgjørende rolle i dette, sier Kjell Are Furnes i Ably Medical.