• EN
 • Logg inn
 • Aksel Lund Svindal lokker skiturister til Norge

   Field Productions
  Field Productions

  OL-vinneren og norsk skisports store sønn Aksel Lund Svindal viser verden fantastiske skimuligheter i Norge. I samarbeid med Innovasjon Norge har han gjennom en video tatt med seerne på en personlig reise, fra Lyngsalpene i nord til fjellområdene på Østlandet. Mange millioner har sett videoen.

  Mens klassikeren "nordmenn er født med ski på bena" er velkjent i de andre nordiske landene, er assosiasjonene til skinasjonen Norge mindre kjent sør for Danmark. 

  Sammen med skinæringen i Norge jobber Innovasjon Norge for å øke oppmerksomheten rundt skimulighetene i landet gjennom en årlig skikampanje i Tyskland, Nederland, Storbritannia, Sverige og Danmark. I 2017 ble denne frontet av Aksel Lund Svindal.

  Gjennom videoen "Come Follow My Path" gir Svindal et innblikk i hans første opplevelser i bakken, og hvordan dette gjorde ham til både verdensmester og OL-vinner noen år senere. I videoen ser vi skikjøring langs snøkledde fjell på Geilo, Narvik, Kvitfjell, Varingskollen og Lyngsalpene. Destinasjonene ble valgt ut for å vise bredden i det norske skitilbudet.

  Målet er at flere internasjonale besøkende skal lokkes til Norge for å stå på ski, samtidig som videoen skaper stolthet og glede blant nordmenn, og inspirerer dem til å oppdage mer av Norge.

  Videoen "Come Follow My Path" er sirka to minutter lang

  Norske skisteder ser en positiv utvikling i alle hovedmarkeder, men er særlig populær i nærmarkedene Sverige og Danmark. I sistnevnte har Norge en markedsandel på hele 33 prosent.