• EN
 • Logg inn
 • Skal lære kinesere å stå på ski

   Beitostølen Resort
  Beitostølen Resort

  Beitostølen Resort satser på at kinesernes økende interesse for vintersport skal føre dem til Jotunheimen. Med litt drahjelp fra Innovasjon Norge har destinasjonen funnet en kinesisk samarbeidspartner. Planen er å utdanne skiinstruktører frem mot vinter-OL i Beijing 2022.

  Kina skal investere 1300 milliarder kroner innen vintersport frem mot vinter-OL i 2022.

  Med norsk kompetanse innen vintersport gir det unike muligheter til å skape eksportinntekter. En bedrift som har sett denne muligheten er Beitostølen Resort. I løpet av 2017 har destinasjonen tatt internasjonal sats, og deltar i et Global Growth-prosjekt for å finne rette vei inn i det kinesiske markedet.

  Spisskompetanse i Innlandet

  Prosjektet hjelper norske aktører som vil bidra til utviklingen av vintersportsektoren i Kina. Til tross for at Kina er vertskap for vinterolympiaden om få år, er landet relativt umodent når det gjelder vintersport, og det trengs bistand til å designe og planlegge skidestinasjoner samt utstyrsleveranser. Her kommer norske bedrifter inn i bildet.

  Med den økende interessen for vintersport er det også store muligheter for å få flere kinesiske turister til Norge i vintersesongen. 

  Bygge nettverk stein for stein

  I september deltok Beitostølen Resort på Innovasjon Norges stand under World Winter Sport Expo i Beijing sammen med andre vintersportsbedrifter.

  Atle Hovi, daglig leder i Beitostølen resort fremhever behovet for å etablere god kontakt med seriøse aktører, og at det må gjøres personlig.

  – Kineserne er opptatt av tillit, og det er en fordel å bli anbefalt av andre. Den første kontakten er svært viktig, på denne måten bygger man nettverket «stein for stein», sier han.

  Beitostølen Resort inviterte potensielle samarbeidspartnere til Jotunheimen, og i november fikk de sitt første besøk av en delegasjon fra Harbin i Kina. Det resulterte i en samarbeidsavtale med selskapet, som både skal være Beitostølen Resorts offisielle turoperatør og deres ambassadører i det kinesiske markedet.

  Hovi avslutter Kina-året med å holde innlegg på China International Snow & Ice Forum 2017. Men det blir nok flere reiser til Kina. Rett over nyttår er Beitostølen Resort invitert til den offisielle åpningen av verdensberømte Harbin Ice Festival 2018 for videre møter med sine nye samarbeidspartnere.