• EN
 • Logg inn
 • Frilandsgartneri med salat og potet i stor skala

   Nadia Frantsen
  Nadia Frantsen

  Frilandsgartneriet Bjertnæs og Hoel fra Nøtterøy i Vestfold ble vinner av den nasjonale bedriftsutviklingsprisen i landbruket for 2017. Vestfoldsbedriften har i betydelig grad klart å erstatte import av småpotet med sin egen produserte småpotet.

  – Bjertnæs og Hoel oppfyller kriteriene for prisen på en ekstraordinær måte. De driver en innovativ og nyskapende virksomhet med solid økonomi, store positive ringvirkninger og en drift med fokus både på miljø og bærekraft, sier Inger Solberg, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge, om årets vinner.

  Salat og potet i stor skala

  – Dette er svært gøy og inspirerende. Først og fremst er det en stor anerkjennelse til den fenomenale gjengen som jobber hos oss. Med så mange flinke mennesker og så mye spennende som skjer i mat Norge i dag, er det helt utrolig at det er vi som i dag vinner denne prisen, sier Åsmund Bjertnæs.

  Bjertnæs og Hoel på Nøtterøy ble etablert i 2009, da de to familiebedriftene slo seg sammen. Hovedkontoret ligger på Smidsrød Gård på Nøtterøy.

  Bjertnæs og Hoel har gjort god butikk av noe så "enkelt" og billig som potet. Gjennom produktutvikling, merkevarebygging og utvikling av en landsdekkende distribusjon, har de i betydelig grad klart å erstatte import av småpotet med sin egen småpotet. Hovedproduksjonen til frilandsgartneriet er isbergsalalat, hjertesalat og småpotet.

  Mangfold av nasjonaliteter

  Frilandsgartneriet er en stor arbeidsgiver for arbeidere fra flere land og er opptatt av å skape en bedriftskultur preget av respekt, raushet og samarbeid. Familiebedriften har i dag ansatte både fra Vietnam, Polen, Tsjekkia, Romania Russland og Norge.

  – Mangfold av nasjonaliteter og kulturer bidrar til et utviklende arbeidsmiljø. Et viktig mål for vår virksomhet er å skape en meningsfull og lærerik arbeidsplass, sier Åsmund Bjertnæs.

  Bjertnæs og Hoel er det første frilandsgartneri i Norge som er godkjent etter den internasjonale kvalitetsstandarden Global GAP (Good Agricultural Practice).