• EN
 • Logg inn
 • Arktisk energimat til aktive mennesker

   Kasper M. de Thura/@iamnordic Instagram
  Kasper M. de Thura/@iamnordic Instagram

  Familiebedriften Drytech har i snart tre tiår laget frysetørket mat inspirert av den arktiske naturen i Troms. Misjonen er å tilføre energi til aktive mennesker på en enkel måte. REAL turmat brukes i dag av både turentusiaster og mennesker på jobb i krevende omgivelser.

  Allerede i 1989 fikk Rolf Hansen ideen om å forsøke å frysetørke konas fantastiske gryteretter slik at man kunne få seg et ordentlig hjemmelaget måltid ute på tur. Hansen var ekspert på kjøleteknikk, og etter litt prøving og feiling i garasjen klarte han å utvikle en skånsom metode for frysetørking som beholdt både smaken og konsistensen i råvarene.

  Selges over hele Europa

  I dag er produktene kjent som REAL turmat og selges over hele Europa. Drytech jobber kontinuerlig med produktutvikling, med fokus på å lage næringsrike og raske produkter; alt fra snacksprodukter til komplette måltider som tilberedes på enkelt vis. Frysetørkingsmetoden holdes strengt hemmelig.

  Innovasjon Norge har støttet Drytech siden oppstarten, og har nylig bidratt med rådgivning i forbindelse med redesign av bedriftens identitet, kommunikasjonsplattform og emballasje. Dette resulterte i at de i november 2017 fikk DOGA-merket.

  I dag er det Trond Hansen, sønnen til Rolf, som leder selskapet med 54 ansatte. De siste årene har Drytech hatt en stor internasjonal satsning, og fått rådgivning i samarbeid med flere av Innovasjon Norges utekontorer.

  – Drytech har takket være Innovasjon Norge kunne bygge stein på stein for å vokse i eksisterende og nye markeder både nasjonalt og internasjonalt. Innovasjon Norge har vært der for oss når vi sårt trengte kunnskap, støtte og drahjelp for å kunne utvikle familiebedriften i et tøft marked, sier Hansen.

  I 2017 slo Drytech alle rekorder med en eksportomsetning på 26 000 000 kroner – en økning på 80 prosent fra året før. På kundelisten står blant annet det norske, svenske, franske og sveitsiske forsvaret. Drytech leverer også måltider til flere internasjonale hjelpeorganisasjoner.

  Drytech bygger nå en ny, stor fabrikk i Tromsø, der de skal samle alle sine aktiviteter og ruste seg for ytterligere vekst.