• EN
 • Logg inn
 • Skal gjøre videokonferanser idiotsikker

   Huddly
  Huddly

  Hvor mange har ikke hatt en middels dårlig opplevelse av en videokonferanse? Huddly ville utvikle en løsning for visuelle møter på web som var så enkel og god at alle kunne bruke den.

  Huddly, som tidligere het Kubicam, ble startet i 2013 av gründerne Stein Ove Eriksen og Anders Eikenes. Målet var å utfordre markedet for videokonferanser og utvikle en løsning som leverer bedre kvalitet, er rimeligere i bruk, mer fleksibel og enklere å bruke enn eksisterende systemer.

  Selskapets tjeneste er sentrert rundt utviklingen av et vidvinkel kamera med 16 megapixel sensor, og en avansert bildebehandlingsplattform som gjør det mulig å styre kameraet på samme måte som med profesjonelt fotoutstyr. I tillegg har kameraet intelligente funksjoner som automatisk zooming på menneskene i rommet, og mulighet for å strømme tre parallelle bildestrømmer fra forskjellige områder i bildet.

  Et brukervennlig produkt til å stole på 

  – Vi ville gjøre det mulig for deltakerne å både se hele rommet og alle tilstede, eller begrense det inn mot noen personer eller deler av lokalet, forklarer administrerende direktør Jonas Rinde. -For å skape et brukervennlig produkt må kunden også kunne stole 100 prosent på løsningen.

  Det er softwaren Huddly utvikler som skiller selskapet fra eksisterende aktører. Kameraet deres, Huddly GO, oppdateres automatisk over tid gjennom skyteknologi. Kameraet får ny, forbedret bildekvalitet, i tillegg til flere intelligente funksjoner ved hver oppdatering. Gründerne var tidlig ute i nye markeder, deltok på Innovasjon Norges kompetanseprogram i Singapore, og har i dag kontorer i Oslo, Palo Alto, Austin, London og Bangalore.

  I fjor inngikk Huddly en avtale om å levere kameraer til elektronikkjempen NEC sitt skjermprodukt InfinityBoard, samt en avtale med Google om å levere kameraer til webkonferanseløsningen G Suite. Totalt har selskapet hentet investeringer på omtrent 240 millioner kroner.