• EN
 • Logg inn
 • Innovasjon for ryttere

  Renee Ranvig er designer for stolen. Stolen er fortsatt under prototype-bygging, men målet er at den skal stå klar for produksjon i løpet av året 2018. Maria Terese Engel
  Renee Ranvig er designer for stolen. Stolen er fortsatt under prototype-bygging, men målet er at den skal stå klar for produksjon i løpet av året 2018.Maria Terese Engel

  Gründerne bak Rider in balance, forsket seg frem til en unik balansestol for ryttere. Den unike stolen utvikler balanse, koordinasjon og tekniske rideferdigheter hos ryttere på alle nivåer.

  Maria Terese Engell driver selskapet Hest og Rytter i Balanse som ble etablert i 2013, selskapet har nå skiftet navn til Rider in Balance på grunn av internasjonal pågang. Maria Terese er også ansatt i en stipendiat/forskerstilling ved Svenske Landbruksuniversitet og i denne stipendiatstilling har hun, i samarbeid med veileder og professor Lars Roepstorff, utviklet en prototype på en balansestol for ryttere.

  På Kalnæset hesteklinikk, et utredningssenter som driver biomekanisk forskning på hest og rytter i Grue Finnskog som hun driver sammen med samboer Daniel Kulblik, har hun brukt stolen som et forskningsinstrument for å analysere rytterens posisjon, balanse og kroppskontroll.

  Unik stol for balanse og tekniske ferdigheter 

  Stolen har som intensjon å utvikle balanse, koordinasjon og tekniske rideferdigheter hos ryttere på alle nivåer. Siden Maria Terese holder mye kurs både nasjonalt og internasjonalt for ryttere, trenere, fysioterapeuter, veterinærer og forskere, har stolen blitt brukt praktisk i denne sammenheng. Ingen lignende stol på markedet gir samme treningseffekt i forhold til balanse og tekniske ferdigheter.

  Parets mange aktiviteter gir et godt bidrag til det øvrige næringslivet i bygda. Kalnæsets beliggenhet i nærheten til Finnskogtoppen velværehotell gjør at besøkende ryttere kan trene og få veiledning og samtidig nyte hotellets fasiliteter på kveldstid. 

  Innovasjon Norge har bidratt med tilskudd og håper på å ha bidratt til en sterk eksportvare fra paret Engell/Kulblik på Finnskogen.