• EN
 • Logg inn
 • Grønne løsninger til verden

   Servogear
  Servogear

  Servogear produserer propell- og girsystemer til hurtigbåtbransjen som reduserer CO2-utslipp med 30 prosent og gir bedre energiutnyttelse. Teknologien har allerede erobret det europeiske markedet. Nå satser Servogear mot Asia - første stopp er havnebyen Singapore.

  - Etter at vi hadde fått fotfeste i det norske markedet begynte vi gradvis å jobbe oss utover. I dag er 80 prosent av leveransene våre i Europa. Nå ser vi mot Asia som er et nytt vekstmarked for oss. Hvis vi ikke utvikler oss, går vi bakover og det står ikke i stil med vår ambisjon, sier Torleif Stokke, daglig leder i Servogear.

  Bømlo- selskapet har siden starten i 1973 hatt en god vekst med en eksportandel på mellom 70 og 80 prosent. All innovasjon, utvikling og produksjon foregår i Norge. Produktene er levert til hurtiggående offshorefartøy, ferger, arbeidsbåter og superyachter i mer enn 80 land.

  Nye muligheter i Asia

  I slutten av november var Torleif fra Servogear i Singapore for å delta på Global growth-programmet, et initiativ i regi av Innovasjon Norge. Programmet introduserer norske bedrifter med ambisjoner om vekst i nye markeder.

  - Noe av det viktigste Innovasjon Norge lærte oss i forkant av turen var å spisse budskapet vårt slik at vi enkelt kunne fortelle potensielle kunder hvilket problem vi løser og hvorfor de skal velge oss. Jeg er helt sikker på at dette blir avgjørende for å knytte kontakt med myndigheter og bedrifter i maritim sektor, og ikke minst potensielle kunder, sier Torleif.

  Med en av verdens største havner er det stort potensial for norsk maritim sektor i øystaten Singapore. I en verden hvor det forventes at miljøvennlige løsninger tas i bruk har flere fått øynene opp for Servogears produker. I motsetning til dagens mange miljøvennlige alternativer, er Servogears løsninger både miljøvennlig og økonomisk lønnsomme for kunden.

  - Det er først nå vi i Servogear har skjønt at vi var med på å starte det grønne skiftet allerede ved vår oppstart i 1974. Siden den tid har ambisjonen om å gjøre hurtigbåtbransjen mer miljøvennlig vært en del av vårt DNA og det er derfor gøy å se at det er våre produkter verden etterspør, sier Torleif.

  Les om løsningen i The Explorer: High-speed propellers cut maritime emissions