• EN
 • Logg inn
 • Fra Måløy til USA med videokonferansetjenester

   Videonor
  Videonor

  Fra sitt hovedkontor i Måløy har Videonor etablert seg i USA - et av verdens største tech-marked. – Vi trenger flere norske bedrifter som tør, og som ønsker å skape noe større enn bare i Norge, sier daglig leder Øyvind Reed.

  Videonor tilbyr videokonferansetjenester som abonnement. Selskapet har videreutviklet en teknologi der brukerne slipper å investere i dyr infrastruktur, men heller benytter utstyr de har fra før. Målsettingen er å gjøre videokonferanse like naturlig som å bruke telefon. Selskapet har allerede kunder i mer enn 70 land.

  Satset etter global akseleratorprogram

  Selskapet fikk raskt en posisjon i Norge etter oppstarten i 2010, og noen år senere etablerte de kontor i Sverige. I 2014 deltok Videonor på Global Entrepreneurship Training (GET) gjennom Innovasjon Norge i Boston, og det ble besluttet at selskapet skulle ta enda høyere internasjonal sats.

  Valget for etableringen i USA falt på Boston, som er regnet som østkystens svar på Silicon Valley. Selv med en god porsjon internasjonal erfaring i bagasjen, var møtet med amerikansk forretningskultur en bratt lærekurve for selskapet.

  – Det er en verden som går langt raskere enn vi er vant til fra Norge, og ikke minst en mer aggressiv måte å drive forretninger på. Alt må skje på kortest mulig tid, spesielt i forhold til produktutvikling, sier Reed.

  Tøff omstilling

  Å satse internasjonalt krever store ressurser av et selskap, og å etablere seg i et nytt marked er ikke gjort over natta. Reed brukte selv et helt arbeidsår i USA for å få satsingen opp å gå.

  Reed tror også mange undervurderer kapitalbehovet når de skal satse internasjonalt.

  – Det koster mye penger å etablere seg skikkelig i et nytt marked, og man bør sørge for at man har «stayerevne» over tid. Hvis ikke blir det veldig tungt, og manglende likviditet kan være drepen for et selskap i rask vekst, sier han.

  Mange utfordringer til tross, mener bedriftslederen at flere norske bedrifter bør ta steget ut i verden.

  – Vi trenger flere norske bedrifter som tør, og som ønsker å skape noe større enn bare i Norge. Det kan oppleves som skremmende å kaste seg ut i ukjente markeder, men hvis man legger inn ordentlig forarbeid og benytter seg av all hjelpen man kan få på veien, kan man få uttelling, sier han.