Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Tilskudd til StudentEntreprenørskap (STUD-ENT)

  To studenter sitter i en trapp
  Getty Images

  Er du student ved et norsk universitet eller høyskole med ambisjoner om å starte eget oppstartsselskap? Har du testet og bekreftet at det finnes et marked for løsningen din? Da kan du søke om finansiering til å kommersialisere løsningen din.

  STUD-ENT retter seg mot nyutdannede studenter som skal etablere egen bedrift basert på kunnskap tilegnet gjennom studier. Studentene må nærme seg slutten på mastergradsnivå eller nylig ha avsluttet utdanningen. Etableringen har som mål å bygge virksomhet gjennom å utvikle nye løsninger som markedet etterspør.

  Finansieringen kan du bruke til å etablere en lønnsom forretningsmodell og lansere løsningen i markedet. Vi gir STUD-ENT tilskudd til innovative prosjekter med betydelig vekstpotensial i det internasjonale markedet.

  Formålet med ordningen er å utvikle en skalerbar og lønnsom forretningsmodell rundt forretningsidé/løsning. Den primære målgruppen er bedrifter som er inntil tre år gamle. Det kan unntaksvis gis støtte til eldre bedrifter når dette er i tråd med formålet med ordningen.

  Det er en målsetting at 40 prosent av virkemidlet skal gå til prosjekt med kvinnelig eier eller leder.

  Stud-ENT har søknadsfrist en gang i året, og fristen for 2022 var 30. april.