Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Reisemålsutvikling

  Et lite barn som kjører en rosa lekebil
  Mats Anda

  Ønsker du å utvikle ditt reisemål? Vi kan hjelpe med rådgivning, informasjon, og finansiering. 

  Reisemålsutvikling må skreddersys for det enkelte reisemål. Innovasjon Norge har utviklet en verktøykasse for en bedre reisemålsutvikling.  

  Reisemålsarbeidet skal få aktørene på en destinasjon til å bestemme "hva de skal være for hvem", deretter utvikles det en plan over hvordan de skal bli det. Planarbeidet er krevende og involverer mange aktører for å oppnå et godt resultat.  

  Hvem kan bruke denne tjenesten?

  Destinasjonsselskaper, næringsutviklings- og omstillingsorganisasjoner, reiselivsaktører, saksbehandlere/ planleggere i kommunene og investorer. 

  Hva tilbyr vi?

  Vi har samlet våre erfaringer med reisemålsutvikling i en håndbok. Denne hjelper deg med å utvikle bedre prosesser og resultater i arbeidet med reisemålsutvikling. Håndboken inneholder blant annet en arbeidsmodell, erfaringer fra over 40 reisemål, verktøy og metoder, og oversikt over sentrale temaer og problemstillinger. Håndboken for reisemålsutvikling. 

  Reisemålsutvikling kan være komplekst og komplisert. Vi anbefaler deg å bruke eksterne ressurser som hjelp til å drive frem prosessen. Rådgiverne vi bruker har gått kurs under ledelse av Mimir AS og er sertifiserte prosessledere innen reisemålsutvikling.

  Se også vårt tilbud om designdrevet destinasjonsutvikling med verktøykassen RISS.