• EN
 • Logg inn
 • Sør-Afrika – koronasituasjonen - juli

   Zoe Reeve, Unsplash.com
  Zoe Reeve, Unsplash.com

  Landet åpnes gravis, og det vil bli satt i gang store infrastrukturprosjekter for å stimulere veksten i økonomien.

  Sør-Afrika har fortsatt økning i antall covid-19 smittede, og over 118.000 er registrert smittet. Beredskapsnivået er imidlertid satt ned til nivå 3 (høyeste var 5) og landet åpnes nå gradvis og aktiviteten er på vei opp.

  Økonomien er kraftig påvirket. Finansminister Toto Mboweni kunngjorde i budsjettalen 24. juni et betydelig budsjettunderskudd (761,7 milliarder Rand). Det er stor bekymring for mengden virksomheter som stenger ned og tap av arbeidsplasser. Regjeringen har full fokus på å gjenopprette økonomien og gjennomfører strukturreformer som åpner for økonomisk vekst. Presidenten har kunngjort store infrastrukturprosjekter for å stimulere veksten i økonomien og skape arbeidsplasser, samt for å tiltrekke seg utenlandske investeringer.

  De norske bedrifter/aktørene har i varierende grad blitt påvirket, men det meldes om bevegelse og det skjer positive ting i markedet nå. Reiserestriksjonene er lettet. Det har vært utfordringer å få varer ut av landet, da havnene har operert med redusert kapasitet og man har fått et etterslep.  Aktiviteten begynner å normalisere seg, men landet er i en krevende situasjon. 

  Se rapport fra juni

  Se rapport fra mai