• EN
 • Logg inn
 • Midtøsten og Afrika

  Algerie

  Kontakt ambassaden

  Algerie er Afrikas største land i utstrekning, men det er kun kyst og fjellområdene i nord hvor både befolkningen og den økonomiske aktiviteten er sentrert. Økonomisk vekst har de siste årene vært drevet av olje og gass som står for 94 % av eksportinntekter og 27 % av GDP. Synkende oljepriser har derfor preget algerisk økonomi. Likevel har Algerie 41 million mennesker som ønsker forbrukervarer, høy teknologi, medisinsk utstyr, nye energiløsninger, jordbruks- og næringsteknologi, samt byggematerialer.

  Algeries regjering har i perioden 2009-2016 innført flere lover og regler som har til hensikt å øke produksjon i landet og egen økonomi. Dette inkluderer blant annet husholdningsprodukter, medisiner, biler m.m. Lover og importregler endres raskt og ofte uten forvarsel, og det er derfor viktig å ha gode algeriske kontakter og holde seg oppdatert når man handler med Algerie.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.