Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Innovasjon Norge-kontor

  Bahrain

  Kontakt vårt kontor i Dubai
  Unsplash

  Norske næringsinteresser i Bahrain er konsentrert om skipsfart, finansielle tjenester, olje/gass og noe annen industri som aluminium. Voksende sektorer er grønn energi, IKT, kreative næringer, akvakultur, sjømat, turisme og reiseliv.

  Bahrain ligger som nummer to på listen i Midtøsten over de letteste land å investere i og handle med (Ease of Doing Business), og er et spennende marked for norsk næringsliv og investeringer. Bahrain er en regional hub med gode kommunikasjoner. Engelsk er mye brukt og landet ansees som litt mer liberalt enn enkelte andre arabiske land.

  Bahrain har en rekke ordninger for å trekke til seg utenlandsk næringsliv. Imidlertid er det visse politiske spenninger mellom den sunnimuslimske regjerende kongefamilien og landets styre for øvrig, og det sjiamuslimske flertallet i befolkningen. Bahrain ligger som nummer 103 av 180 på Transparency Internationals liste.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.

  Bahrain