Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Innovasjon Norge-kontor

  Bahrain

  Kontakt vårt kontor i Dubai
  Unsplash

  Blant landene i regionen er Bahrain et spennende marked for norsk næringsliv og investeringer. Bahrain er en regional hub med gode kommunikasjoner. Engelsk er mye brukt og landet ansees som litt mer liberalt enn enkelte andre arabiske land. 

  Bahrain ligger som nummer to på listen i Midtøsten over de letteste land å investere i og handle med (Ease of Doing Business). Norske næringsinteresser i Bahrain er konsentrert om skipsfart, finansielle tjenester, olje/gass og noe annen industri (f.eks. aluminium). Olje/gass og hovedstaden Manama som internasjonalt finanssentrum vil fortsatt være viktig, men voksende sektorer er grønn energi, IKT, kreative næringer, akvakultur, sjømat, turisme og reiseliv. 

  Bahrain har en rekke ordninger for å trekke til seg utenlandsk næringsliv. Imidlertid er det visse politiske spenninger mellom den sunnimuslimske regjerende kongefamilien og landets styre for øvrig og det sjiamuslimske flertallet i befolkningen. Bahrain ligger som nummer 103 av 180 på Transparency Internationals liste.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.