• EN
 • Logg inn
 • Eksportinfo

  Elfenbeinskysten

  Kontakt ambassaden

  Elfenbenskysten er en av Vest-Afrikas mest utviklede økonomier med en moderne industrisektor, relativt god infrastruktur og et allsidig næringsliv. Med verdens største kakaoproduksjon og betydelige inntekter fra palmeolje, kaffe, olje og gass og kraftproduksjon har Elfenbenskysten hatt en stabilt høy økonomisk vekst de siste årene etter en nedgangsperiode med omfattende politisk uro i 2010-2011.

  Elfenbenskysten er rangert over det regionale gjennomsnittet på Verdensbankens "Ease of doing business" indeks.

  Havnebyen Abidjan, den største byen og landets økonomiske hovedstad, er et viktig knutepunkt i Vest-Afrika. Landet har de siste årene satset på infrastruktur for å tiltrekke seg utenlandske investeringer. Blant annet er det store bedringer innen veier, broer og nye havneanlegg og en relativt god vei- og jernbaneforbindelse til nabolandene Mali og Burkina Faso, noe som styrker landets rolle som transittland.

  For norsk næringsliv er det muligheter innen områder som kraftproduksjon, olje og gass, fiskeri og oppdrett, utstyr til jordbrukssektoren, for å nevne noen.

  Den afrikanske utviklingsbanken (African Development Bank), en utviklingsbank etablert i med formålet å stimulere til økonomisk og sosial utvikling i Afrika, har sitt hovedkontor i Abidjan.

  Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" og utvikle egnede interne etiske retningslinjer og antikorrupsjonsprogram.