Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Innovasjon Norge-kontor

  Internasjonal satsing og eksport til Kenya

  Kenya-kontoret dekker også markedene i Tanzania og Uganda

  Kontakt oss i Nairobi
  Unsplash

  Øst-Afrika byr på gode eksportmuligheter for norske bedrifter som kan tilby smarte og effektive løsninger tilpasset det afrikanske markedet.

  Regionen er i rask vekst og med ca. 150 millioner innbyggere er behovet for tjenester og løsninger betydelig. Innovasjon Norges kontor i Nairobi dekker Uganda og Tanzania i tillegg til Kenya, men støtter også selskaper med aktivitet i resten av regionen.

  Hovedvekten av norsk næringsliv i regionen er innen fornybar energi og landbruk, hvor vi ser en god match mellom norske løsninger, og behov og interesse i markedet. Det er også mye aktivitet innen finanssektoren fra akseleratorer, PE-fond til institusjonelle investorer.

  Kenya har en velutviklet markedsøkonomi og en voksende middelklasse, og kan fungere som en god inngangsport til regionen. Anvendelse av ny teknologi via telecom har gjort Kenya til et foregangsland i Afrika innen entreprenørskap og nyskaping. Finansteknologi, helseteknologi og netthandel er noen eksempler på tjenester som tilbys massemarkedet via mobiltelefon. Her er også Tanzania og Uganda på full fart etter.

  Øst-Afrika består av lavere mellominntektsland og lavinntektsland som innebærer annen type risiko en for Norges nærmarkeder. Langsiktighet, tålmodighet og at selskapet foretar gode aktsomhetsvurderinger er viktig for å lykkes. Du finner nyttige veiledere og oversikt på våre nettsider. Vårt kontor i Øst-Afrika hjelper deg gjerne med rådgivning.

  I undersøkelsen Business Climate Survey Kenya 2021 (PDF) kan du få nordiske selskapers perspektiv på å drive forretninger i Kenya.

  Se video fra da vi bisto Bright Products i å dele ut 2000 gratis solcellelamper, i samarbeid med Yara International.

   

  Innovasjon Norge i Øst-Afrika bistår norske bedrifter

  Innovasjon Norge i Øst-Afrika bistår norske bedrifter

  Internasjonal satsing og eksport til Kenya Kenya-kontoret dekker også markedene i Tanzania og Uganda