Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Innovasjon Norge-kontor

  Internasjonal satsing og eksport til Kenya

  Kenya-kontoret dekker også markedene i Tanzania og Uganda

  Kontakt oss i Nairobi
  Foto: Unsplash

  Øst-Afrika byr på gode eksportmuligheter for norske bedrifter som kan tilby smarte og effektive løsninger tilpasset det afrikanske markedet.

  Øst-Afrika som marked

  Regionen er i rask vekst og med ca. 150 millioner innbyggere er behovet for tjenester og løsninger betydelig. Innovasjon Norges kontor i Nairobi dekker Uganda og Tanzania i tillegg til Kenya, men støtter også selskaper med aktivitet i resten av regionen.

  Hovedvekten av norsk næringsliv i regionen er innen fornybar energi og landbruk, hvor vi ser en god match mellom norske løsninger, og behov og interesse i markedet. Det er også mye aktivitet innen finanssektoren fra akseleratorer, PE-fond til institusjonelle investorer.

  Øst-Afrika består av lavere mellominntektsland og lavinntektsland som innebærer annen type risiko en for Norges nærmarkeder.

  Kenya som marked

  Kenya har en velutviklet markedsøkonomi og en voksende middelklasse, og kan fungere som en god inngangsport til regionen. Anvendelse av ny teknologi via telecom har gjort Kenya til et foregangsland i Afrika innen entreprenørskap og nyskaping. Finansteknologi, helseteknologi og netthandel er noen eksempler på tjenester som tilbys massemarkedet via mobiltelefon. Her er også Tanzania og Uganda på full fart etter.

  I undersøkelsen Business Climate Survey Kenya 2021 (PDF) kan du få nordiske selskapers perspektiv på å drive forretninger i Kenya.

  Se video fra da vi bisto Bright Products i å dele ut 2000 gratis solcellelamper, i samarbeid med Yara International.

   

  Innovasjon Norge i Øst-Afrika bistår norske bedrifter

  Innovasjon Norge i Øst-Afrika bistår norske bedrifter

   

  Markedssektorer vi kan hjelpe deg med