Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Innovasjon Norge-kontor

  Oman

  Kontakt vårt kontor i Dubai
  Unsplash

  Blant landene i regionen er Oman et av de mest interessante markedene for norsk næringsliv. Beliggenheten gir også god tilgang til markeder i Midtøsten, Asia og Afrika.

  Oman som marked

  Som et politisk sett relativt stabilt land har Oman potensial til å bli et regionalt knutepunkt.

  Oman er meget positive til norske investeringer og økt samhandel, og med landets satsning blant annet på mer effektiv utnyttelse av olje- og gassressursene, kan Norge være en sentral bidragsyter, og NORWEP følger markedet tett.

  Oman er også interessert i akvakultur, et område Norge har mye ekspertise i. Flere norske bedrifter har godt fotfeste i landet. Turisme- og reiselivsbransjen er dessuten prioritert.

  Oman har den beste plasseringen på Ease of Doing Business rangeringen i Midtøsten hva gjelder oppstart av nye bedrifter. Hos Transparency International er Oman rangert som nummer 68 av 180 land.

  Et ansvarlig næringsliv

  Innovasjon Norge krever at kunder, leverandører og partnere utøver sin virksomhet i tråd med OECDs retningslinjer, og FNs veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter. Dette innebærer også at virksomheten gjennomfører aktsomhetsvurderinger for å unngå skade på mennesker, samfunn og miljø. Innovasjon Norge anbefaler bedrifter å sette seg særlig inn i menneskerettighetssituasjonen i landet.

  Vi anbefaler også at bedrifter setter seg inn i håndboken i antikorrupsjon "Beskytt din virksomhet" for å håndtere mulig risiko gjennom interne kontrollsystemer og retningslinjer.

  Les mer om Innovasjon Norges krav og forventinger