Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Hvorfor Sør-Afrika?

  Sør-Afrika har den største økonomien i Afrika, og står for en tredel av det totalebruttonasjonalproduktet for Afrika sør for Sahara.

  Til tross for store forskjeller mellom fattig og rik, har landet en voksende middelklasse, stor privat sektor, og rammebetingelsene for næringslivet er blant de mest gunstige i Afrika. Sør-Afrika blir i økende grad sett på som en inngangsport til andre markeder i Afrika, en region som omfatter en milliard mennesker.

  I tillegg har Sør-Afrika en solid infrastruktur, med en sterk banksektor, godt utviklede forsikringstjenester, moderne lovgivning med europeisk preg, anerkjente universiteter, gode veier og internasjonale flyplasser. Sør-Afrika er også kjent for vakre strender, fantastisk natur og unik kultur som gjør landet til et attraktivt bo- og fritidsområde. Samlet gjør dette Sør-Afrika svært tiltrekkende for utenlandske selskaper, og mange internasjonale selskaper har regionskontorer her. 

  Muligheter for norske bedrifter i Sør-Afrika finnes spesielt innen havrommet, ren energi, smarte samfunn og bioøkonomi. Videre er sektorer med stor vekst blant annet olje og gass, fornybar energi, maritim og IKT. Det er også et stort entreprenørfokus, og det er etablert flere inkubatorer og akseleratorprogrammer. Utfordringer landet står ovenfor kan snus til muligheter for norske selskaper, ved å utvikle innovative løsninger i områder der myndighetene sliter.

  Et annet pluss er at Norge og Sør-Afrika er i samme tidssone, så folk er på jobb til samme tid i Johannesburg eller Cape Town som i Hammerfest eller Haugesund. 

  Sør-Afrika vil uten tvil være med å bidra til den ventende veksten i Afrika. Norske bedrifter bør også se mulighetene og være med på veksten!