Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Olje og gass: Et satsningsområde

  Oljeindustrien i Afrika har i dag ti prosent av verdens samlede oljeproduksjon og er stadig økende. 

  Det er nå 21 selskaper, inkludert de store, som har 36 lisenser langs Sør-Afrikas kyst.  Mer enn 40 land i Afrika er i dag i forskjellige stadier av olje og gass leting eller produksjon. Sør-Afrika spiller en viktig og støttende rolle for oljeproduserende nasjoner i Afrika, spesielt  i Vest-Afrika, men også på Østkysten, deriblant Mosambik.  Petroleumsvirksomheten er et satsingsområde for Sør-Afrika. Muligheter, spesielt i oppstrømsolje og gass, er innen leting og letevirksomhet, og store globale oljeselskap, tjeneste- og logistikkselskap har etablert regionskontorer her.

  Cape Town og Western Cape sin nærhet til oljefeltene, kombinert med stabile økonomiske og politiske forhold, er attraktiv som regionbase for å støtte operasjoner i sørlige Afrika.

  Sør-afrikanske leverandører og tjenesteytere har sammen med internasjonale partnere, gjennom lokale offshoreprosjekter utviklet en industriell base med miljø, preget av høye industristandarder og solid global virksomhet. Interessen er stor og skaper marked, særlig innenfor reparasjon, vedlikehold av oljerigger og støttefartøy.

  Norske selskaper vil også kunne bruke Sør-Afrika som base for aktivitet i sørlige Afrika. Norges lange erfaring og kompetanse innen olje & gass gjør norske selskap til attraktive partnere, og gir muligheter for å bli involvert i forskning og utvikling, og bidra til nye og konkurransedyktige teknologier, produkter og tjenester i Sør-Afrika.

  Viktig møteplass: African Oil Week 
  African Oil Week med utstilling og seminarer arrangeres årlig i Cape Town i november. Dette er verdens største messe med tema Afrikas olje og gass industri.