Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Akvakultur i føringen

  Verdens mest innovative og produktive land når det gjelder akvakultur, Canada, er posisjonert for å takle utfordringer og muligheter for å levere fisk til verden.
  Vi har et omfattende nettverk og kan hjelpe deg med å møte nøkkelaktørene for å få tilgang til markedsmuligheter.

  I stadig vekst
  Kanadisk akvakultur vokser jevnt, og har nå en samlet produksjon på nesten 200 000 metriske tonn. Produksjon av fisk, først og fremst laks, skjer hovedsakelig utenfor kysten av Britisk Columbia, New Brunswick og nå i det siste også Newfoundland og Labrador, mens skalldyrproduksjon for det meste foregår på Prince Edward Island. Britisk Columbia er den fjerde største produsenten av oppdrettslaks i verden, etter Norge, Chile og Storbritannia.

  Det finnes bilaterale avtaler for å øke veksten i både Norge og Canada ved å dele kompetanse og erfaring. Nesten 1 milliard kanadiske dollar genereres årlig av den kanadiske akvakulturnæringen, som antagelig vil fortsette å vokse etter hvert som næringen fornyes og blir større og verdens etterspørsel etter sjømat øker.

  Laks, blåskjell og østers
  Kanadisk akvakulturproduksjon består av følgende nøkkelgrupper:
  • Laks 61,5 % eller 123 000 metriske tonn.
  • Blåskjell 12,0 % eller 24 000 metriske tonn.
  • Østers 87,0 % eller 14 000 metriske tonn.

  Vi hjelper deg
  Vi hjelper norske akvakulturbedrifter med å forstå markedet og møte sentrale aktører i Canada på alle nivåer, fra akademia og forskning til store kommersielle aktører.

  Ønsker du mer informasjon, kan du kontakte
  Lori Woloshyn
  Seniorrådgiver
  Innovasjon Norge, Canada
  lori.woloshyn@innovationnorway.no