Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Olje og gass: Ta sikte på nye oljeutbyggingsprosjekter offshore

  Ta del i et globalt konkurranseutsatt marked med Canadas olje- og gassvirksomhet.

  Vi bygger nettverk og holder oss oppdaterte om utvikling og nyheter for å hjelpe deg i din virksomhet.

  Kanadisk industri har mange bånd til USA, og de fleste av de 2,6 millioner fatene med olje som produseres daglig i Canada eksporteres til USA.

  Newfoundland og Labrador har betydelige forekomster av råolje, og en produksjon fra sine tre nåværende offshore-oljeprosjekter, Hibernia, Terra Nova og White Rose, som for øyeblikket er på over 300 000 fat olje per dag. Newfoundlands fjerde oljeanlegg offshore, Hebron, startet produksjon i 2017. Vi har arbeidet fra Hebron startet opp med å bygge nettverk og holde oss oppdaterte om utvikling og nyheter for å gi norske bedrifter tilgang til muligheter i dette spennende området.

  Muligheter i fremtidige utviklingsprosjekter
  Mange norske bedrifter har fått tilgang til markedet ved å utvikle lokale forretningsnettverk over hele Newfoundland. Newfoundland-området er et samlingspunkt for kanadisk olje- og gassindustri, forskning og utvikling, spesielt i forbindelse med fremtidige aktiviteter i Arktis. Viktige organisasjoner vi samarbeider er blant annet Canada Newfoundland Offshore Petroleum Board, Memorial University, Marine Institute og National Research Council Institute for Ocean Technology.  Disse aktørene er ledende når det gjelder å bistå bransjen med å utvikle ny teknologi for olje- og gassutvinning i Arktis, som kan anvendes i markeder over hele verden.

  Behov for ny teknologi
  Det er behov for økt effektivitet og bedre teknologi for å redusere miljøpåvirkningen av utvinning fra den kanadiske oljesanden, som er en nøkkelressurs i Nord-Amerika. Det er en økt interesse for å utvikle LNG-anlegg på vestkysten av Canada, der miljøstandardene og -restriksjonene vil være blant de høyeste i verden. Mengden reserver av hydrokarboner over hele landet, ressurspotensialet og behovet for mer effektiv og virkningsfull teknologi betyr at det finnes mange muligheter for norsk industri i hele dette markedet. 

  Hjelper deg med ekspertise
  Innovasjon Norge har inngående kunnskap som kan hjelpe norske bedrifter med å forstå potensialet for virksomhet i dette markedet, både for utvinning av ressurser og for bærekraftig styring av hele verdikjeden.

  Ønsker du mer informasjon, kan du kontakte
  Lori Woloshyn
  Seniorrådgiver
  Innovasjon Norge, Canada
  lori.woloshyn@innovationnorway.no