Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Gründere

   Jukan Tateisi/Unsplash
  Jukan Tateisi/Unsplash

  Den raske innføringen og tilpasningen av ny teknologi overgår alt vi ser i vestlige land, og forbrukerne i Kina er alltid nysgjerrige på nye teknologiløsninger.

  Infrastrukturen i landet er godt etablert og regjeringen fører en proaktiv politikk som skal tiltrekke seg utenlandske høyteknologiprosjekter. Det kinesiske markedets behov for innovative og bærekraftige teknologier og tjenester øker stadig. Samlet sett bekrefter vekstpotensialet og behovet for innovative teknologier og løsninger at det kinesiske markedet er svært viktig når det gjelder nyskapende teknologier de kommende tiårene. Vær oppmerksom på at regjeringen er spesielt imøtekommende overfor bestemte markedsområder, som kunstig intelligens (AI), helsetjenester og grønn teknologi.

  Denne kombinasjonen førte til at Kina i 2018 skapte 97 enhjørninger, noe som tilsvarer én ny enhjørning ca. hver fjerde dag.

  Investeringer
  Vi er vant til at vi skal presentere problem, løsning, team og marked, mens de kinesiske investorene stort sett har fokus på én ting: tall. De starter med å se på regnskaper før de vurderer andre faktorer, som marked og produkt. I Kina har det dessuten vært vanskelig å tiltrekke seg investeringer på et tidlig tidspunkt, da de fleste investorene er på jakt etter vekstselskaper i A-, B- eller C-serien.

  Kina er et stort land, med en befolkning på 1,4 milliarder, og man skal derfor ha i tankene at de ulike regionene har forskjellig kultur og preferanser når det gjelder å ta i bruk nye produkter. Det anbefales å undersøke hvilken region som passer best til det du har å tilby.

  Ta kontakt med en av våre markedsrådgivere og få hjelp til å ta de første stegene inn i Kina.

  Rolf Petter Almklov
  Avdelingsleder
  Innovasjon Norge, Kina
  Rolf.Petter.Almklov@innovasjonnorge.no