Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Helseteknologi i Kina

   Drew Hays/Unsplash
  Drew Hays/Unsplash

  Medtech-industrien i Kina vokser og er snart nest størst i verden, etter USA. Industriens verdi vokste til CNY 444 mrd. (om lag NOK 550 mrd.) i 2017. Samlet årlig vekstrate (CAGR) er ca. 20,8 prosent, som er mye høyere enn gjennomsnittlig CAGR i den globale medtech-industrien. De tre viktigste segmentene i Kinas medtech-industri er medisinske avbildningssystemer, in vitro-diagnostisk (IVD) medisinsk utstyr og medisinske forbruksvarer med høy verdi. Med hierarkisk medisinsk behandling i full drift, gir dette flere markedsmuligheter for viktige medisinske tjenesteleverandører.

  I tillegg er Kina på vei inn i et samfunn med en aldrende befolkning, der 241 millioner innbyggere var over 60 år i 2018. Dette gir mange muligheter og utfordringer tilknyttet eldre menneskers behov.

  Norge har bred erfaring når det gjelder innovasjon og utvikling innen medtech og teknologi innen eldreomsorgen. Kinas behov innen helsesektoren gir en rekke muligheter for norske leverandører innen medtech og helsevesen.

  De prioriterte undersegmentene i Kinas medtech-industri er:
  - Medisinske avbildningssystemer
  - In vitro-diagnostikk
  - Avanserte behandlingssystemer
  - Biomedisinske materialer
  - Medisinsk robotikk
  - Kreftbehandling
  - Fjernstyrt helsevernsystem
  - Kunstig intelligens innen medisinsk behandling
  - Smart helse.


  Spørsmål kan rettes til vår ekspert:

  Alex Jian Wu
  Seniorrådgiver
  Innovasjon Norge, Kina
  alex.jian.wu@innovationnorway.no