Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Reiseliv

   Matt Houghton/Unsplash
  Matt Houghton/Unsplash

  Vil du tiltrekke deg kinesiske besøkende og turister? Eller ønsker du å etablere kontakt med de viktigste aktørene i den kinesiske reiselivsbransjen? Er du interessert i å spre informasjon om dine produkter og tjenester direkte til kinesiske forbrukere? Vi kan hjelpe deg med å nå inn i dette viktige markedet.

  Stort marked, store muligheter
  Kina er et av verdens raskest voksende markeder for utgående turisme. Takket være rask urbanisering, økt inntekt og lettelse av restriksjoner på utenlandsreiser, har antall kinesiske besøkende til Norge økt med forbløffende 856 prosent fra 2008 til 2018. Veksten flatet noe ut mellom 2018 og 2019, da markedsføringsstrategien skiftet til å fokusere mer på perioden oktober-april og rettet seg mer mot individuelle reisende.

  Nordisk natur og livsstil i vinden
  Mange kinesere anser Norge og Skandinavia som det ultimate reisemål. På spørsmål om hva de forbinder med Norge, nevner kineserne ofte vakker natur, god infrastruktur, ren luft, ro og avslapning. På flere av disse områdene er Norge det motsatte av Kina, og dette representerer en unik mulighet for norske reisearrangører.

  Vi ser en stadig større andel unge kinesere som reiser til Norge. De lar seg fascinere av den norske og skandinaviske livsstilen, som er en trend mange nyetablerte kinesiske familier ønsker å tilegne seg. Hvorfor nordmenn er blant de lykkeligste i verden og hvordan vi kombinerer familie med yrkesliv, er noe kineserne ønsker å lære mer om.

  Hva kan vi gjøre for deg?
  Innovasjon Norge har et veletablert nettverk i markedet og et sett med verktøy for at norske selskaper skal kunne nå ut til reiselivsbransjen og forbrukerne.

  Disse verktøyene inkluderer markedsaktiviteter som workshops, kunderelasjonsmarkedsføring, online-aktiviteter, forbruker-, industri- og pressebehandling, nyhetsbrev til den kinesiske reiselivsbransjen og direkte posisjonering av deltakernes produkter inn mot sentrale aktører i den kinesiske reiselivsbransjen av våre folk i STB.

  Med vår omfattende erfaring, nettverk og ekspertise kan vi hjelpe din virksomhet med å tiltrekke besøkende fra Kina som passer til dine forventninger.

   

  Fint å vite:
  Innovasjon Norge er ansvarlig for utvikling og oppdatering av den offisielle reiseguiden til Norge.

  Nyttige lenker:
  Visit Norway Insight 

   

  For mer informasjon, vennligst kontakt: 

  Ingunn Sakshaug
  Seniorrådgiver
  Innovasjon Norge
  Ingunn.Sakshaug@innovasjonnorge.no