Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Etabler din forretning i det italienske sjømatmarkedet

  Er du en sjømatprodusent eller eksportør som er ute etter nye kunder i det store og komplekse italienske markedet? Vi kan hjelpe deg med å fange opp uutnyttede markedsmuligheter.

  Sjømat er det viktigste norske eksportproduktet til Italia, sett bort fra olje og gass. Eksporten av norsk sjømat til Italia har hatt en jevn og rask vekst det siste tiåret. Italia representerer et av de viktigste laksemarkedene i Europa med den raskeste vekstraten (tosifret). Italia har også vært referanse- og prioritetsmarkedet for norsk tørrfisk siden 1300-tallet.

  Italienerne har alltid hatt et fokus på sunn mat og er villige til å betale en høyere pris for god kvalitet og sertifiserte produkter. Konkurransen er hard, men det er et stort potensial for videre vekst for norske sjømatprodukter som laks (det nest mest importerte sjømatproduktet i landet), torsk, pelagisk fisk, kamskjell, reker og krabber.

  Nye forretningsmuligheter er fremvoksende. Sushi og organisk mat er de nye og raskt voksende trendene for unge generasjoner. Italienske familier er interesserte i å finne både rimelige produkter med god kvalitet og løsninger som sparer tid når det gjelder innkjøp og forberedelse av mat.

  Dersom du er interessert i å utforske markedsmulighetene, ikke nøl med å ta kontakt med oss. 

  For mer informasjon ta kontakt med vår engelskspråklige ekspert:

  Emanuela Teani
  Rådgiver
  Innovasjon Norge, Milano
  T: +39 028 545 1414
  emanuela.teani@innovationnorway.no