Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Muligheter i den spanske akvakultursektoren

  Den nasjonale strategiske planen for spansk akvakultur anslår at det vil skje en viktig utvikling og vekst i marint fiskeoppdrett i løpet av de neste 12 årene frem til 2030, fra 69 000 tonn til 120 000 tonn.

  Veksten vil være størst blant havabbor, sjøbrasme, piggvar, ørnefisk, sjøtunge og tunfisk. Installasjonene er i Galicia, Cadiz, Kanariøyene og langs hele Middelhavskysten.

  De fleste regionene er i gang med å planlegge en forenkling av prosessene. Per dags dato er situasjonen ulik fra region til region, men alle har som mål å redusere tiden det tar å dele ut lisenser, konsesjoner og autorisasjoner.

  Det er muligheter for teknologi og investeringer i denne sektoren. Teknologimuligheter finner man blant annet innen bur, fôringssystemer, fiskefôr, vannbehandling, filtrering av vann og så videre.

  Vi forutser investeringsmuligheter i tradisjonelle arter som havabbor, sjøbrasme og piggvar, samt i nye arter som sjøtunge, tunfisk, snapper og stør. Interessante regioner kan være Andalucia, Murcia, Catalonia, Galicia og Kanariøyene.

  Vår kunnskap om den spanske akvakultursektoren kan hjelpe deg å markedsføre din teknologi og finne interessante investeringsmuligheter.

  For mer informasjon, ta kontakt med vår engelskspråklige ekspert:
  Juan Bergas-Negre
  Seniorrådgiver
  Innovasjon Norge, Spania