Hopp til innhold
  • EN
  • Logg inn
  • Markedsmuligheter i det spanske sjømatmarkedet

    Med vår kunnskap kan vi hjelpe deg med å finne muligheter i et interessant og utfordrende sjømatmarked.

    Spania er et veldig interessant og viktig marked for sjømat. De spanske konsumentene bruker mer enn 11 000 millioner euro på sjømat, hovedsakelig hjemme (80 %) og på restauranter (16 %). Husholdningskonsumet per innbygger overstiger 35 kg, som er verdsatt til 250 euro.

    Profilen til den spanske forbrukeren viser at de kjøper fisk som er fersk og spesiallaget. Forbrukeren viser interesse for opprinnelse, friskhet og de ulike måtene man kan tilberede fisken på. 67 % av forbrukere spiser sjømat to eller tre ganger i uken.

    Eurokrisen gjorde konsumentene mer effektive - de begynte å planlegge bedre, fulgte et stramt budsjett, hadde et mindre lager, kjøpte oftere, men brukte samtidig mindre og kjøpte ikke på impuls i like stor grad. Under krisen var de mest populære fiskeartene laks og torsk, som oppnådde betydelig vekst i perioden.

    For mer informasjon, ta kontakt med vår engelskspråklige ekspert:
    Juan Bergas-Negre
    Seniorrådgiver
    Innovasjon Norge, Spania
    Juan.Bergas-Negre@innovasjonnorge.no