Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Akvakultur

  Britisk akvakultur presterer godt, og selskaper og organisasjoner som er involvert i sektoren, ønsker å øke verdien av den skotske akvakulturen fra 1,8 milliarder pund i 2016 til 3,6 milliarder pund i 2030.

  Tiltakene som kreves for å nå målene, inkluderer å introdusere verdensledende innovasjonsområder for å teste ut banebrytende utstyr, teknologi og strategier innen fiskehelse, samt skape en ny ledergruppe i industrien for å drive frem planene. Den nye strategien anslår at dette kan generere mer enn 9000 arbeidsplasser for denne industrien.

  Laks er den største komponenten av den skotske akvakulturindustrien, med rundt 170 000 tonn produsert på oppdrettsanlegg hvert år. Det er også anslått at skotsk skalldyrproduksjon, hovedsakelig muslinger, vil øke fra rundt 8000 tonn i året til 21 000 tonn innen 2030.

  Vi ser muligheter for norske selskaper som operer innen teknologi, for å hjelpe å drive innovasjon, samt for å låse opp det fulle potensialet til bærekraftig oppdrett i Storbritannia, med et sterkt fokus på den skotske regionen.


  Styrk ditt nettverk, kunnskap og utforsk mulighetene
  Vårt kontor i London har god forståelse av det britiske markedet og forretningskultur og har et omfattende lokalt forretningsnettverk. Vi kan hjelpe deg å komme i kontakt med nøkkelpartnere og kunder, utvikle markedskunnskapen, samt oppdage nye muligheter. Gjennom vår lokale internasjonaliseringsakselerator TEA vil du utvikle nye ferdigheter, lære om internasjonaliseringsskalering og vekst og ha fordelen av å jobbe tett og være i kontakt med ledende teknologiselskaper og industrieksperter fra hele verden.

  Innovasjon Norge i Storbritannia kan hjelpe deg med følgende:
  - Partnersøk
  - Markedsanalyse og kartlegging
  - Workshops/konferanser/studieturer
  - Deltakelse i vår tech-akselerator TEA.

  For mer informasjon vennligst kontakt:
  Hilde Hukkelberg
  Avdelingsleder
  Innovasjon Norge, Storbritannia
  hilde.hukkelberg@innovasjonnorge.no